Eat olive oil and come at night, eat butter and sleep tight
Den spesielle Koroneikiolivenen
Gresk olivenolje fra Koroneikiolivenen finnes i hele Hellas, men er dyrket i den sørvestlige regionen, kjent som Messenia, hvor den vokser utelukkende for å produsere olje. Koroneiki oliventrær blomstrer i det varme middelhavsklimaet som finnes i Messenia og på Kreta. I Hellas er Koroneikiolivenen betraktet som "dronningen av oliven" og er anerkjent globalt som en av de mest foretrukne variantene for oljeproduksjon. Koroneiki-treet har vokst der i mer enn 3000 år og er meget produktive. Selv om olivenene selv er svært små, inneholder de svært høye nivåer av polyfenoler, de naturlige antioksidanter som finnes i planter som kan redusere risikoen for hjertesykdom og kreft. Polyfenoler og andre antioksidanter som finnes i oliven kan beskytte menneskekroppen mot skade på frie radikaler. Olivenolje, som har vært en del av middelhavsdieten i tusenvis av år, inneholder et bredt utvalg av verdifulle antioksidanter som ikke finnes i andre oljer. En fersk studie har funnet ut at den tradisjonelle middelhavsdieten, er kostholdsmodellen som trolig gir best beskyttelse mot koronar hjertesykdom.
Koroneiki oliven, plukket mens den fortsatt er grønn, er høyt verdsatt for sin aromatiske, sterkt flavoriserte olje, perfekt til å nyte i sin naturlige rå tilstand eller lagt til i slutten av matlagingen. Olje fra Koroneiki oliven har en kompleks aroma, ofte med subtile hint av andre urter og vegetasjon som vokser i eller nær olivenlundene. I tillegg til sin rike smak og levende farge, har oljen fra denne høyverdige sorten også lave fettsyrer (mindre enn 0,3%) og lang holdbarhet på grunn av det høye nivået av polyfenoler. Olivenoljer som er veldig friske inneholder det høyeste nivået av polyfenoler. Når du smaker ekstra jomfruoliven, ser du etter de som gir en "kile" på baksiden av halsen, eller enda bedre, resulterer i en hoste eller to. Jo flere hoster, jo ferskere og sunnere oljen er!